Spring naar de inhoud
Home » Paus Urbanus II en zijn Rol in de Kruistochten

Paus Urbanus II en zijn Rol in de Kruistochten

  • robin 

Paus Urbanus II, geboren als Odo van Châtillon, werd geboren rond 1035 in Frankrijk. Hij werd paus op 12 maart 1088 en diende tot zijn dood op 29 juli 1099. Zijn pontificaat viel samen met een cruciale periode in de geschiedenis van de Kerk en Europa, waarin hij betrokken raakte bij het ondersteunen en bevorderen van de kruistochten.

Paus Urbanus II: De Weg naar het Pausdom

Voorafgaand aan zijn verheffing tot paus leidde Odo van Châtillon een leven gewijd aan de kerk. Hij was een benedictijner monnik en later prior van Cluny. In 1088 werd hij verkozen tot paus en nam de naam Urbanus II aan. Zijn pausdom werd gekenmerkt door de wens om de eenheid binnen de Kerk te herstellen en de christelijke wereld te verenigen tegen externe bedreigingen.


Om verder te kunnen lezen moet u lid zijn van Anima Templi

Een reactie achterlaten