Spring naar de inhoud
Home » Historische Riddering en Eervolle Opname in de Orde

Historische Riddering en Eervolle Opname in de Orde

  • robin 

Op 21 oktober 2023 vond een onvergetelijke riddering plaats, waarbij de broeders Jan, Franky, Stephan, Nicolae en zuster Stephanie met grootse eer tot ridder werden geslagen door de vooraanstaande broeder Thomas. Ondanks het uitdagende regenweer kon niets de prachtige ceremonie overschaduwen die plaatsvond in de sfeervolle omgeving van de kerk te Sint-Kruis Brugge.

De regen die zachtjes neerdaalde, leek als een symbolische zegen op deze bijzondere gebeurtenis. De indrukwekkende omgeving, omringd door de historische charme van Sint-Kruis Brugge, droeg bij aan de magische sfeer van de dag. De eeuwenoude kerk bood een majestueuze achtergrond voor de ceremonie, waardoor de riddering een onmiskenbaar gedenkwaardige ervaring werd voor de aanwezigen.

Broeder Lambert en zuster Gerda werden eveneens met open armen ontvangen in de orde, een moment van vreugde en samenhorigheid dat de gehele gemeenschap met trots vervulde. Hun toetreding werd met warmte begroet, en hun namen zullen nu met eerbied in de annalen van de orde worden opgenomen.

De ceremonie bracht niet alleen de toekenning van ridderlijke titels met zich mee, maar ook een gevoel van gemeenschap en verbondenheid dat verder reikte dan de ongunstige weersomstandigheden. De vastberadenheid om dit eerbiedwaardige ritueel te voltooien, ondanks de regen, weerspiegelde de toewijding van de broeders en zuster aan de waarden van de orde.

Met het geluid van zacht kletterende regendruppels op de achtergrond, werd op 21 oktober 2023 geschiedenis geschreven in de orde. De riddering en opname van nieuwe leden werden onvergetelijke momenten die het verhaal van deze eervolle dag in Sint-Kruis Brugge verrijkten.

U kan alle mediabeelden bekijken op: Riddering 2023